herseybusepette
Lalegül TV

14 Ağustos 2018, Salı

Doğru Haberin Yeni Adresi

Yapması çok zahmetli ama paylaşılamıyor

Sinop'ta balıkçılar tarafından kefalin yumurtalarının tuzlanıp kurutulmasıyla yapılan havyar, kilogramı 600 liradan satışa sunuluyor

Yapması çok zahmetli ama paylaşılamıyor
  • 13 Haziran 2018, Çarşamba 16:00

Karadeniz'de balıkçılar tarafından avlanan kefalin  yumurtalarının tuzlanıp kurutulmasıyla yapılan havyar, kilogramı 600 liradan  alıcı buluyor. 

Kentte balıkçılık yapan İbrahim Gündoğdu, havyarların  genellikle haziran ve temmuz aylarında hazırlandığını söyledi.

Son yıllarda havyar fiyatında artış yaşandığını, bunun da kefalin  azalmasından kaynaklandığını anlatan Gündoğdu, geçen yıl kilogramı 500 lira olan  havyarın bu sene 600 liradan satıldığını kaydetti.

Havyar yapmanın zahmetli ve zaman isteyen bir iş olduğunu vurgulayan  Gündoğdu, "Havyar çok değerli olmasından ötürü pahalı. Aynı zamanda yapması çok  zahmetli. Önce tuzluyoruz, daha sonra kurutarak satışa hazır hale getiriyoruz. Şu  ana kadar 9 kilogram hazırladım. 2-3 kilogram civarında sattık. Vatandaşımız  tabii ki almak istiyor ancak fiyat pahalı geliyor." dedi.


YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

NAMAZ VAKİTLERİ
SON DAKİKA
16:49 NATO'dan Türkiye-ABD krizi açıklaması!
15:07 BBC: Türk lirası değer kazanınca...
14:32 ABD maslahatgüzarından Brunson'a ziyaret
14:12 İtalya'da otoyol köprüsü çöktü!
13:53 Ankara İl Milli Eğitim Müdürü görevden alındı
12:53 Çavuşoğlu'ndan Rusya'ya vize açıklaması
12:52 Erdoğan açık açık uyardı: Büyük hata yaparsınız
12:07 Kurban ile alakalı fıkhî meseleler
yukarı çık