herseybusepette
Familia otel

20 Haziran 2018, Çarşamba

Doğru Haberin Yeni Adresi

Yapması çok zahmetli ama paylaşılamıyor

Sinop'ta balıkçılar tarafından kefalin yumurtalarının tuzlanıp kurutulmasıyla yapılan havyar, kilogramı 600 liradan satışa sunuluyor

Yapması çok zahmetli ama paylaşılamıyor
  • 13 Haziran 2018, Çarşamba 16:00

Karadeniz'de balıkçılar tarafından avlanan kefalin  yumurtalarının tuzlanıp kurutulmasıyla yapılan havyar, kilogramı 600 liradan  alıcı buluyor. 

Kentte balıkçılık yapan İbrahim Gündoğdu, havyarların  genellikle haziran ve temmuz aylarında hazırlandığını söyledi.

Son yıllarda havyar fiyatında artış yaşandığını, bunun da kefalin  azalmasından kaynaklandığını anlatan Gündoğdu, geçen yıl kilogramı 500 lira olan  havyarın bu sene 600 liradan satıldığını kaydetti.

Havyar yapmanın zahmetli ve zaman isteyen bir iş olduğunu vurgulayan  Gündoğdu, "Havyar çok değerli olmasından ötürü pahalı. Aynı zamanda yapması çok  zahmetli. Önce tuzluyoruz, daha sonra kurutarak satışa hazır hale getiriyoruz. Şu  ana kadar 9 kilogram hazırladım. 2-3 kilogram civarında sattık. Vatandaşımız  tabii ki almak istiyor ancak fiyat pahalı geliyor." dedi.


YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

NAMAZ VAKİTLERİ
SON DAKİKA
15:55 Filistin nüfusunun yaklaşık yarısı mülteci durumunda
15:46 TSK'da profesyonel orduya geçişte köklü dönüşüm
15:32 Deniz Baykal'ın tavsiyesi: Şimon Peres'i örnek al
14:28 200 terörist öldürüldü! Hedefler yerle bir
13:39 Binlerce vatandaş başvurdu...
13:16 Hakkari'de alçak saldırı: Şehit ve yaralılar var
13:03 Tüm hazırlıklar tamam! Yarın tarihe geçecek
12:52 ABD tutuştu: Türkler, Suriye'de kök salıyor!
yukarı çık