herseybusepette
Lalegül TV

13 Aralık 2018, Perşembe

Doğru Haberin Yeni Adresi

Salmonella nedir?

Salmonella; gıda zehirlenmesine neden olan bir tür bakteri çeşididir.

Salmonella nedir?
  • 08 Aralık 2018, Cumartesi 14:50

Salmonella; gıda zehirlenmesi olarak biliniyor. Bu zehirlenme türü genellikle gıdaları çiğ tüketme ve yiyeceklerin az pişirilmesi sonucu meydana gelir.

ÇİĞ BESİNLER BAKTERİYİ YAYAR

Salmonella bakterileri sürekli hareket halindedir ve hidrojen sülfür üretir. Genellikle az pişmiş tavuk, hindi, kümes hayvanları, yumurta bu bakterileri yayar. Çiğ meyve, sebze veya fındık da bakterileri yayar.

Salmonella nedir

BAZI BELİRTİLER ORTAYA ÇIKAR

Az pişmiş yiyecekler veya bakterili içecekler 8 ila 72 saat içinde ortaya çıkar. Bu rahatsızlık karın ağrısı, kramp, hassasiyet, titreme, ishal ve ateşle birlikte görülür.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

NAMAZ VAKİTLERİ
SON DAKİKA
21:38 Maden işçilerinin üzerine tavan çöktü
21:07 Petrol boru hattına yıldırım düştü!
20:57 Emniyet müdürünü şehit eden şahıs tutuklandı!
19:17 FETÖ soruşturmasında 22 şüpheli asker tutuklandı
18:50 Erdoğan'ın açıklaması sonrası askeri hareketlilik!
18:40 Çavuşoğlu Guterres ile görüştü
17:53 Azez'de bomba yüklü araç patladı! 1 ölü, 20 yaralı
17:06 ABD'den ezber bozan açıklama: Suçlu Prens'tir
yukarı çık